Home > Cocuklara corba tarifleri, Corba Tarifi > SÜTLÜ PATATES ÇORBASI VE ŞEHRİYE ÇORBASI

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI VE ŞEHRİYE ÇORBASI



Uzun zamnadır hiç çorba tarifi vermedigimi farkettim.Ve bizim favorilerimiz arasında olan iki çorbanın sizlere tarifini vermek istedim.Patates besleyicilik açısından çok önemli bir yere sahip hepimizin mutfagında.Bu besleyiciligi bir de çorba olarak sunduk mu kışın soğuğunda içimizi ısıtan tarifler çıkıyor ortaya.Ve şehriye çorbası oglumun en sevdigi yılanlı çorba diye tabir ettigi çorba.İşte malzemeler:
Patates çorbası malzemeleri:
  • 1 tatlı kaşıgı tereyag
  • 1 tatlı kaşıgı un
  • 1 adet kuru sogan
  • 3-4 adet patates
  • 1 su bardagı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • tuz,kırmızıbiber

Patatseleri soyup küp küp dograyın.Ayrıca soganlarıda soyup onları da küp küp dograyın.Tereyagını tencereye alıp eritin ve içine soganları atarak kavurun.Sonra unu koyup bir sürede unla kavurun.Dogranmış patatesleri de bu karışıma ekleyin bir iki çevirdikten sonra üstünü geçecek kadar su ilave edin.Patatesler iyice piştikten sonra blenderdan geçirin ve tekrar ocaga koyun.Ayrı bir yerde 1 su bardaı süt ile yumurta sarısını çırpın ve sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin tuzunu da atıp 2-3 dakika daha kaynatın.Çorbanın altını kapatmadan önce tereyagında kırmızıbiberi yakıp çorbanın üstüne gezdirin.

Şehriye çorbası malzemeleri:

  • 1 yemek kaşıgı tereyag ve sıvıyag karışımı
  • 1 çay bardagı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşıgı biber salçası
  • bir tutam kuru nane
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 adet yeşil biber
  • tuz
  • bulyon(istege baglı)
  • sıcak su

Tencereye yagları koyup eritin eriyince içine telşehriyeyi atın ve şehriyeler pembeleşene kadar kavurun.Kavrulan şehriyelerin üstüne yeşil biberleri incecik dograyarak koyun ve bir sürede böyle kavrulsun.1 tatlı kaşıgı biber salçasını ve kuru naneyi de ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin.En son olarak rendelenmiş domatesleri de ekleyerek 2-3 dakika domatesin suyuyla şehriyelerin pişmesi için bekleyin.Ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: