Home > patates, sebze yemeği, zeytinyagli > ZEYTİNYAĞLI PATATES SARMASI

ZEYTİNYAĞLI PATATES SARMASI

Farklı bir zeytinyağlı denemeye ne dersiniz? Yine asma yaprağı var ama bu sefer yapraklara pirinç değil de patates saracaksınz. Deneyin çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun…

MALZEMELER

2 Adet orta boy patates
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın. Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment