Home > Çay Saati, hamur isleri > Yaban Mersinli Tart

Yaban Mersinli Tart

Malzemeler :

Tart Hamuru için

1,5 Su Bardağı Un

1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

1/4 Çay Kaşığı Tuz

125 Gr Tereyağı

1 Adet Yumurta Sarısı

Tart Kreması için

2 Su Bardağı Süt

6 Adet Yumurta Sarısı

1/2 Su Bardağı Toz Şeker

1/3 Su Bardağı Mısır Nişastası

1,5 Çay Kaşığı Vanilya Özütü

125 Gr Tereyağı

Üstü için

1 Paket Hazır Tart Jölesi

1 Kase Dondurulmuş Yaban Mersini

Hazırlanışı :

Un, Pudra şekeri ve tuzu mutfak robotuna alarak karıştırıyoruz. Dolapta soğuk olarak beklettiğimiz tereyağını küpler halinde doğrayarak ilave ettikten sonra, tereyağı parçaları içerisinde bezelye tanesi kadar kalana kadar robotumuzu çalıştırıyoruz. Ardından yumurta sarısını ilave edip hamur kıvamını alması için yeniden robotumuzu çalıştırıyoruz.

Hamurumuzu robottan alarak düzeltiyoruz. Streç film ile hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

Fırınımızı önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.Tart kalıplarımızı çok az tereyağı ile yağladıktan sonra hamurumuzu bastırarak içine yerleştiriyoruz. Hamurlarımızın üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Önce 20-25 Dakika kenarları hafif renk değiştirinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra da alüminyum folyoları alıp 7-8 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Tart kreması için sütü kaynamaya yakın ısıtıyoruz. Bir çırpma kabında yumurta sarılarını, şekeri ve elenmiş mısır nişastasını iyice çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken sütü çok yavaş bir şekilde ilave ediyoruz. Sütün tamamını ilave ettikten sonra karışımı yeniden tencereye alarak orta ateşte yine hızla çırparak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştığında 1-2 dakika daha çırparak bu esnada vanilyamızı ekliyoruz. Ocağın altını kapatarak 5 dakika kadar ılımasını bekliyoruz. Sonrasında oda sıcaklığında beklettiğimiz ve küpler halinde doğradığımız tereyağımızı ilave ederek, tüm yağ parçaları eriyene kadar çırpıyoruz.

Tart hamurumuzun içine kremayı yerleştirdikten sonra üzerine yaban mersinlerini diziyoruz. Tart jölemizi tarifine uygun hazırlayarak üzerini kaplıyoruz.

Püf Noktası :
  • Tart hamurlarının pişerken şeklinin bozulmaması için ortasını nohut ile doldurabilirsiniz.
  • Kremanızı hemen kullanmayacaksanız bir kaba alıp üzerini streç film ile kaplayın. Streç film kremaya temas etmelidir. Bu şekilde 3 gün buzdolabında kalabilir
  • Tart hamurunuzu dilerseniz buzlukta saklayabilirsiniz. Buzlukta 1 hafta saklanması mümkün olacaktır. Kullanmadan 24 saat önce buzdolabınızda çözdürmeniz yeterli olacaktır.
  • Yaban mersini yerine farklı meyveler ile de bu tarifi uygulayabilirsiniz.
  • Tartınızı hemen tüketecekseniz tart jölesi kullanmayabilirsiniz. Yine de bu jölenin verdiği parlaklık, misafirlerinizi etkileyecektir.
  • Vanilya özütünüz yoksa aynı tadı vermese de 1 paket şekerli vanilin kullanabilirsiniz.

Categories: Çay Saati, hamur isleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment