Home > hamur isleri, Kurabiyeler > TARÇINLI ÇÖREK

TARÇINLI ÇÖREK

Bu tarifi uzun zaman önce Portakal Ağacı’nda görmüştüm.
Hatta küçük bir kağıda not alıp, tarifi yazmıştım ama denemeye fırsat bulamamıştım.
Cumartesi günkü misafirlerim için mönü oluşturmaya çalışırken, tarif defterimin arasından not aldığım kağıt çıktı.
Bu arada, deneyip, olumlu sonuç almadığım tarifleri asla tarif defterime yazmam.
Evde maya dahil tüm malzemeler vardı, tarifi denedim ve çok memnun kaldım.
İlk işim bu tarifi tarif defterime yazmak oldu : )
Kızım tekrar ne zaman yapacağımı sorup, duruyor.
Notlar;
Hamuru yoğurup, 2 saat mayalandırdım, şekil verdikten sonra fazla mayalandırmadan 15-20 dakika bekletip, fırına verdim.
Tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.
Kuru maya değil, yaş maya kullandım.
Tariften farklı olarak içine damla çikolata ekledim.
Hamurları kestikten sonra pasta altı kapsülüne yerleştirip, pişirdim.
“Afiyetle Kalın”
TARÇINLI ÇÖREKLER;
Malzemeler;
6,5 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
5,5 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 adet limon kabuğunun rendesi,
3 su bardağı un,
1 adet küçük boy (42 gram) yaş maya,
1 su bardağı ılık süt,
Tarçın şekeri için;
6 yemek kaşığı toz şeker + 1,5 yemek kaşığı tarçın,
Ayrıca;
1 su bardağı damla çikolata.

Yapılışı;
Mayayı ılık sütte eritin.
Diğer hamur malzemelerini de ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamurun üzerini örterek 2 saat mayalandırıp, kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamuru ikiye bölerek pezileyin.
Hamur pezilerini dikdörtgen biçimde açarak üzerine hazırladığınız tarçınlı tozşekerden serpin.
Son olarak damla çikolata serperek, rulo olacak şekilde sarın.

Hazırladığınız ruloyu 2 parmak eninde kesin.


Pasta kapsüllerini fırın tepsisine dizin.
Kapsüllerin içine kestiğiniz ruloları, kestiğiniz yeri yukarı bakacak şekilde dizin.

Tepside 20 dakika yada biraz daha uzun mayalandırın.

Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında pişirin.
“Afiyet Olsun”
Categories: hamur isleri, Kurabiyeler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment