Sushi Börek

Malzemeler :

El Açması İnce Lavaş Ekmek

Kakaolu Fındık Kreması

Tam Yağlı Beyaz Peynir

İnce Kıyılmış Maydanoz

Haşlanmış Ispanak

Balkabağı Tatlısı

Dövülmüş Ceviz İçi

Hazırlanışı :

Her bir lavaş ekmeğimizin eğri kenarlarını keserek düzgün bir dikdörtgen elde edelim ve dikey olarak ikiye bölelim. Malzemelerimizle 4 çeşit Sushi Börek hazırlayacağız :

Peynirli-Maydanozlu : Beyaz ve tam yağlı peynirimizi ezerek lavaşımızın üzerine boşluk kalmayacak şekilde sürelim. Üzerine ince kıyılmış maydanozlarımızı serperek rulo şeklinde saralım.

Peynirli-Ispanaklı : Beyaz ve tam yağlı peynirimizi ezerek lavaşımızın üzerine boşluk kalmayacak şekilde sürelim. Üzerine 5-7 dakika haşladığımız ve soğuk sudan geçirdiğimiz ıspanaklarımızı yerleştirerek rulo şeklinde saralım.

Kakaolu Fındık Kremalı : Lavaşımızda boşluk kalmayacak şekilde ince bir tabaka halinde kakaolu fındık kremamızı sürerek rulo şeklinde saralım.

Balkabaklı : Balkabağı tatlımızı iyice ezip püre kıvamına getirdikten sonra lavaşımıza ince bir kat yayıp üzerine çok ince çekilmiş cevizlerimizi serpelim ve rulo şeklinde saralım.

Rulo yaptığımız bütün lavaşları 2 parmak eninde eşit dilimler halinde keselim.

Fırınımızı önceden 180-200 derecede ısıtalım ya da ızgara konumunda çalıştıralım. Tepsimize pişirme kağıdı serdikten sonra Sushi Böreklerimizi dizelim. Lavaşlarımız hafif renk değiştirip, gevrekleşinceye kadar pişirelim.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: