Home > Benim Tariflerim, Sebze Yemekleri, Tencere Yemekleri > Sucuklu Brüksel Lahanası

Sucuklu Brüksel Lahanası

Malzemeler :

500 Gr Brüksel Lahanası

1 Adet Orta Boy Kuru Soğan

1 Adet Orta Boy Domates

1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası

3 Diş Sarmısak

1/4 Kangal Sucuk

1 Tatlı Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Kekik

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1/4 Demet Maydanoz

Tuz

Hazırlanışı :

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sucuğunuzu soyduktan sonra uzunlamasına ikiye keserek yarım ay halinde ince ince doğrayın. Domatesinizin kabuğunu da soyarak küp küp doğrayın. Brüksel lahanalarınızın kötü yaprakları varsa bir katmanını soyup, sap kısmını bir bıçakla çok derin olmamak kaydıyla kesin ve iyice yıkayın.

Yağınızı tencereye alıp soğanları sararıncaya kadar kavurun. Üzerine sucuklarınızla ince doğradığınız sarmısaklarınızı ekleyin ve pişinceye kadar alt üst edin. Ardından salçalarınızı ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Baharatlarınızı ve tuzunuzu ekleyip karıştırdıktan sonra domateslerinizi de ilave edin. Brüksel lahanalarınızın suyunu iyice süzdükten sonra yemeğinize ilave edip bir kaç dakika kavurun. Üzerini kapatıp bir iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve brüksel lahanalarınız yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra maydanozunuzu çok ince kıyarak üzerine serpin ve 5-10 dakika dinlendirin.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment