Home > ürün, ürünleri, balık, balığı, deniz, kılıç, sis, tarfi, tarif, yemek, yemek tarifi > Şişte Kılıç Balığı

Şişte Kılıç Balığı

MALZEMELER
http://yemekmerkezim.blogspot.com/
5 kişilik
1 kg kılıç balığı filetosu
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş kuru soğan
1 çorba kaşığı limon suyu
1 dilimlenmiş limon
1 diş sarmısak, dövülmüş
15 defne yaprağı, küçük boy
2.5 çarliston biberi
2.5 defne yaprağı http://yemekmerkezim.blogspot.com/
2 domates
http://yemekmerkezim.blogspot.com/
HAZIRLANIŞI
http://yemekmerkezim.blogspot.com/
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin.
Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin.
Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin.
Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: