Home > Mutfak İşleri > Pacific’in Mutfağında

Pacific’in Mutfağında

Pacific Crispy Sticks’in Öyküsü

Bu gün oldukça keyifli bir gün geçirdim. Bağdat Caddesindeki Pacific işletmesinden gelen bir talep üzerine başladı koşuşturmaca.Özellikle bira ile tüketilecek, hem atıştırmalık hem de doyurucu bir ürünü geliştirmemi istediler.

Kolları sıvadık tabi. Mönü incelendi. Fiyat skalası ve maliyetler hesaplandı. Bira ile iyi gidecek ve tabi ki tüketimi artıracak aynı zamandada işletmenin ürün yelpazesine uygun bir reçete gerekiyordu.

Sonuçta “Pacific Crispy Sticks” çıktı ortaya. Formülünün sadece işletme tarafından bilineceği kaplamalı tavuk parçaları, yanında patates kızartması, lorosso ve akdeniz yeşilliklerinden bir demet, domates ve 3 Çeşit sos ile özenle hazırlandı.

“Pacific Crispy Sticks” önce yumurtaya daha sonra özel kaplamasına bulandı ve öyle pişirildi. Bu özel kaplama galeta unu, 6 çeşit baharat ve susamdan oluşan bir karışımdı. Üstelik ürünlerin yağda sadece 2-3 dk kadar pişmesi yeterli oldu.

Soslar oldukça pratikti ve ilgi çekti. Müşterilerden de beğeni topladı.Birinci sosluğumuzda az tuzlu bir soya sosu kullandık. İkincisinde pratik bir pembe sos vardı (mayonez, acı chilli biber sosu ve bbq sosu karışımı).

Üçüncü sosumuz ise Hardal, minik salatalık turşusu küpleri ve mayonezden oluşuyordu. Bazı sürekli gelen müşteriler de tabağı görür görmez meraklandılar ve işletme sahibi Zeki bey hemen masaya davet edip tattırdı tabi.

Tadım yapıyoruz, deniyoruz derken, tabak bitiverdi. Hem soslar hem de ürün, oldukça beğeni topladı. Zeki Bey, ürünün hem mutfağı hem de müşteriyi yormayacak nitelikte olduğunu söyledi. Hazırlığı ve sunumu kolay olduğu gibi böyle bir yemeğin müşteri tarafında da keyifle yeneceğini ekledi.

Gün hiç bitmeseydi desem de bitti tabi…

Resimler her anını yeniden yaşatıyor en azından…

Categories: Mutfak İşleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment