Home > CORBALAR > Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Malzemeler :

1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

1 Küçük Boy Patates

1 Küçük Boy Kuru Soğan

1 Yemek Kaşığı Margarin ya da Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Kimyon

1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

1 Tatlı Kaşığı Karabiber

1 Lt Su

Tuz

Hazırlanışı :

Patatesinizi soyun ve küpler halinde doğrayın. Soğanınızı da soyarak ince kıyın. Çorba tencerenizde yağınızı eritip soğanlarınızı biraz kavurun ve salçanızı ilave edin.  Daha sonra 1 lt su ekleyip içerisine kalan malzemeleri ekleyin. Pişirme esnasında çorbanızın suyu azaldığı taktirde su ilavesi yapabilirsiniz. Mercimekleriniz yumuşayıp kırılmaya başladığında el blenderı kullanarak çorbanızdaki tüm malzemeleri inceltin.

Püf Noktası :

  • Çorbanızı sunmadan önce dilerseniz üzerine tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ekleyerek dökebilirsiniz.
  • Bir diğer alternatif de kroton ekmek ile servis yapmaktır. Bayat ekmeklerinizi küp doğradıktan sonra ister fırında kurutabilir, isterseniz tereyağında çevirebilirsiniz.
  • Dilerseniz sebzelerinize 1 adet küçük havuç da ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet için denemenizi tavsiye ederim.

Advertisements
Categories: CORBALAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: