Home > Kurabiyeler > Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye

Canım Banu‘cuğum (http://www.kibeleninmutfagi.blogspot.com) uzun bir ayrılıktan sonra yine bloguna döndü..Web sitesinde devamlı zorluk yaşadığından,yine eski adresi olan blogspot’a dönüş yaptı..CANIM ÇOK HOŞ GELDİNNNN!!

Kurabiyeleri gece yapıp fotoğraflarını çekemeden yatmıştım..Sabah işe giderken de, bir poşete 5-10 tane doldurup, yanıma alıp, ofisin balkonunda fotoğraflarını çektim..))Kurabiyelerdeki badem aromasını hissedemedimse de, arkadaşlar yoğun bir şekilde hissedildiğini ve değişik bir lezzet kattığını belirttiler..
zitronenaromabutter-vanille

rumbittermandel

Keklerde kullanmış olduğum esanslar..

Aslında hamur buzdolabında beklemiş olsaydı,bu kadar yayılmazlardı..Dilerseniz hamurun içersine biraz portakal kabuğu rendesi,çikolatanın içersine ise portakal suyu eklerseniz,portakallı mantar kurabiyeler elde etmiş olursunuz..Ben kendim bizzat denediğim ve çok sevildiği için sizlerle paylaşmak istedim..Tercih sizlerin arkadaşlar..Afiyetler olsun..!
6
Malzemeler
2 yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr şeker
175 gr tereyag (oda sıcaklığında)
150 gr benmari eritilmiş bitter
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla badem esansı
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket dr.oetker kakao
minicik tuz
2 su bardağı un (az gelirse ilave)

Tepesi için pudra şekeri
4
Hazırlanışı
Şeker,tereyağ,tuz,badem esansı iyice çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Benmari çikolata,kakao eklenip çırpılır.

Badem eklenip çırpılır.

Un ve karbonat eklenip çırpılır.

Hamur elle toparlanıp yaklaşık 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.
(benim hamurum buzdolabına giremeden fırına girdiler..)))
Mantar Kurabiye
Hamurdan toplar yapılıp pudra şekerine bulanıp aralıklı olarak tepsiye dizilir.

Fırın en az 10 dk önceden 195 c de ısıtılır.

Topların tepelerine küçük bir kapakla bastılır.

Isınmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir.

Soğutulduktan sonra afiyetle yenilir.

Categories: Kurabiyeler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment