Home > Yöresel (Hatay) yemekleri > Künefe (Hatay) tarifi

Künefe (Hatay) tarifi

MALZEMELER
200 gr Tel Kadayif
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kasigi Tereyagi

YAPILIŞI
Tereyagindan 1,5 çorba kasigi alip, ince ince ufalanmis kadayifleri ateste tereyagiyla yedirerek bir süre karistirin Künefeyi pisireceginiz tepsinin dibini yaglayarak kadayiflarin yarisini yerlestirin. Uzerine dilimlenmis dil peynirini koyun. En üst kisma yeniden kadayif döseyerek ilik firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin. Bir yüzü kizaran kadayifi tekrar yaglanmis tepsiye ters yerlestirerek bu yüzünü de kizartin. İki yüzü kizaran kadayifi firindan alarak fazla agdalanmamis soguk surubu sicak künefenin üzerine dökün. Servis yapin.

lezzetler.com

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment