Home > Çay Saati > Kısır

Kısır

Malzemeler : 

2 Su Bardağı Köftelik Esmer Bulgur

8-10 Adet Taze Soğan

1/2 Demet Maydanoz

1/4 Demet Taze Nane

3 Diş Sarmısak

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Tatlı Kaşığı Kimyon

1/2 Çay Bardağı Nar Ekşisi

1 Çay Bardağı Riviera Zeytin Yağı

Tuz

Hazırlanışı : 

Bulguru geniş bir kaba alıp sıcak su ile ıslatın. Islatırken tüm bulgur tanelerinin ıslanmasına özen gösterin. Bu esnada kabı yana doğru eğdiğinizde suyu görmemeniz gerekiyor. Bulgurlar ıslanıp şişerken taze soğanınızı,  maydanozunuzu ve nanenizi ince ince doğrayın. Sarmısaklarınızı ayıklayıp havanda dövün.

Bulgurunuz suyu emdikten sonra tuzunuzu, salçalarınızı ve kimyonunuzu ilave ederek iyice yoğurun. Tüm salçanın bulgurların tamamına yaylımasından sonra ince doğradığınız yeşilliklerinizi ilave ederek iyice karıştırın. Önce nar ekşinizi ilave ederek iyice karıştırın. Sonrasında yağı ilave ederek tekrar iyice karıştırın.

Püf Noktası :
  • Kısır servis edilmeden önce en az 1 saat dinlendirilmelidir.
  • Kısırın servisinde mutlaka dilimlenmiş salatalık ve domates hatta mümkünse taze soğan kullanılmalıdır
  • Aysberg, kıvırcık ya da marul ile yenebilen kısır için aslında en doğru servis şekli taze ya da salamura asma yaprağıdır.
  • Hatay-İskenderun’un yöresel yapılışında soğuk su ile ıslatılıp uzun süre yoğurularak hazırlanır. Diri taneler ile sevenler bu şekilde hazırlayabilirler.

Categories: Çay Saati
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment