Home > ahududu, elma, kaymak, TATLILAR > Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı

Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı



Malzemeler :

* 3 elma
* 2 yumurta
* 1 çay b.süt
* 1 su b. söke un

Kızartmak için:

* sıvıyağ

Üzeri için:

* 1 su b.ahududu marmeladı
* ceviz
* kaymak

Hazırlanışı :

Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Diğer tarafta sosu için yumurtayı, sütü ve söke unu çırpın. Akıcı kıvamda bir sos elde edin. Elmaları önce una atıp, daha sonra sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Kızarttığınız elmaları servis tabağına alın. Üzerine ahududu reçelini gezdirdikten sonra ceviz parçaları ve kaymak ile beraber servis edin.

Advertisements
Categories: ahududu, elma, kaymak, TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: