Home > Sebze Yemekleri > İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi

Malzemeler
Yarım kilo kıyma
biraz bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber ve kekik
3 adet patates
1 adet domates
3,4 adet biber
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
Yapılışı
Yarım kilo kıymanın içine tuz,karabiber,kekik,yarım demet maydanoz doğranır konur vede soğanda rendelenir konur vede bayat ekmek içi ilave edilip yoğurulur.Köfte gibi sıkılır diğer taraftan patatesler soyulup elma dilimi gibi dilimlenir bir patates bir köfte tepsiye dizilir.Üstüne 2 bardak kaynatılmış suya salçayı ilave edip karıştırıp tepsinin üzerine dökeriz domatesleri dilimleyip biberlerle süsleyip tepsiyi fırına veririz yarım saat 45 dakika pişiririz piştikten sonrada servis yaparız.

Categories: Sebze Yemekleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: