Home > CORBALAR, Sebze Yemekleri > Ispanaklı Borani

Ispanaklı Borani

Malzemeler :

250 Gr Ispanak

1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut

4 Çorba Kaşığı Yoğurt

2 Çorba Kaşığı Un

2 Adet Yumurta Sarısı

5 Su Bardağı Su

2 Yemek Kaşığı Tereyağı ya da Margarin

1 Yemek Kaşığı Kuru Nane

1 Yemek Kaşığı Pul Biber

Tuz

Hazırlanışı : 

5 bardak suyu kaynatın. Haşlanmış nohutları ilave edin. Yumurta sarılarını, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Hazırlanan yoğurtlu karışımı çok küçük miktarlarda suya ilave ederken, ara vermeden çırpma işlemine devam edin. Tuzunuzu yemeklik ölçünüzün çok az üzerinde ilave edebilirsiniz. Ardından ince kıyılmış ıspanaklarınızı ilave ederek 15 dakika kadar pişirin. Kıvamı çok fazla koyulaştığı taktirde içine su ilavesi yapabilirsiniz.

Çorbanız kısık ateşte kaynarken bir tavada yağınızı eritin. Yağ tam eridiğinde içine önce kuru naneyi ardından pul biberinizi ekleyin. Bir kez karıştırarak çorbanızın üzerine gezdirerek dökün.

Püf Noktası :
  • Dilerseniz bu yemeği pişirirken biraz daha az su ilavesi yaparak oldukça koyu bir yayla çorbası kıvamında servis edebilirsiniz.
  • Borani yaparken kuşbaşı kuzu eti de kullanılabilir. Bunun için et ve nohutu birlikte haşladıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Borani için ıspanağınızın sadece sapları da kullanılabilir. 1 Kg aldığınız ıspanağın 750 Gr’lık yaprak bölümünü yemeklik olarak kullandıktan sonra, 250 Gr’lık saplarını bu yemekte kullanabilirsiniz.
  • Hatay yöresine ait “Tuzlu Yoğurt” bulabildiğiniz taktirde, un ve yumurta sarısı ilave etmeksizin 2,5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ile hazırlanması özellikle tavsiye edilir.

Categories: CORBALAR, Sebze Yemekleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment