Home > Uncategorized > Erzincan Çorbası

Erzincan Çorbası

 

MALZEMELER

150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
sarmısak
maydanoz
dereotu
nane
yoğurt

HAZIRLANIŞI

Kıymayı  karabiber ve tuz ile karıştırıp  minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun.
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı  eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.

Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment