Home > Uncategorized > Degisik Tatlı Tarifi Çilekli Scone

Degisik Tatlı Tarifi Çilekli Scone

Çilekli Scone tarif tarifi Malzemeler 

2 Su Bardağına Yakın Un

Bir Tutam Tuz

50 gr.Margarin

1.5 Çorba Kaşığı Toz Şeker

8 Çorba Kaşığı Süt

Süslemek için: Süt

Yemeğin Tarifi  

Unu eleyin.Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurmaya başlayın.Ardından şekeri ekleyin.Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin.İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın.Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin.

Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Fırının orta rafına koyup,180 derecede altın rengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin.Soğumaya bırakın.Arasına krema sürün.İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip,servis yapın.

Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment