Home > tavuk eti > ÇITIR TAVUK

ÇITIR TAVUK

Hafta sonları için, ya da özel misafirler için yapımı basit bir yemek. Yanına makarna çok yakışır. Afiyet olsun..

MALZEMELER

4 adet Tavuk Budu
1 çorba kaşığı Margarin
1 adet Soğan
1 tatlı kaşığı Şeker
1 tatlı kaşığı Kimyon ve Kekik
3 dilim peksimet
1 su bardağı Galeta Unu
Kızartma için Sıvı Yağ

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir tencereye su doldurulur. Tavuklar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşayan derileri çatalla çekip çıkartılır. 1 çorba kaşığı margarin küçük bir tavada eritilir. Hafif ılıklaşınca, fırça yardımı ile butlara sürülür. Tavuklar bir kenarda bekletilir. Soğanirobota atılıp parçalanır ya da incecik kıyılır. Kekik ve kimyonla karıştırılır. Tavuklar, baharatlı bu karışıma bulanır Ayrı bir kapta da galeta unu ve çok küçük parçalara ayrılan peksimet karıştırılır. Tavuklar galeta ununa da bulanıp sıvı yağda kızartılır.

Categories: tavuk eti
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment