Home > ÇÖREKLER, hamur isleri > ** CEVİZLİ – HAŞHAŞLI AÇMA **

** CEVİZLİ – HAŞHAŞLI AÇMA **

Nefis açmalarım karşınızda. Kahvaltılar,çay saatleri ve çocukların beslenmesi için harika bir lezzet.Kesinlikle denemenizi öneririm. Kolay gelsin.

*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***

Malzemeler:
100 gr. yumuşak margarin
1 çay baradğı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yumurta ( sarısı üzeri için )
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
Aldığı kadar un

Açmak için; 50 gr. yumuşak margarin
İç malzemesi; ceviz ve haşhaş


Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık süt,ılık su ve sıvıyağı alıp,karıştırın.
Mayayı ilave edip,üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri dökün ve karıştırın. 5-10 dakika mayanın kabarması için bekletin.
100 gr. yumuşak margarini, 1 yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru eşit olarak 6 bezeye ayırın.
Bezeleri açmak için; 50 gr. yumuşak margarin kullanılacak.İlk bezeyi elinize biraz yumuşak margarin alıp, büyük boy yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde elinizle açın.
İç malzemesi için; bir kaseye sıvıyağ döküp,içine ceviz ve dövülmüş haşhaş ekleyip,karıştırın. ceviz ve haşhaşı ayrı ayrıda kullanabilirsiniz. Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
Açtığınız yufkaya bu karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün ( resimlerdeki gibi ) .
İkinci bezeyide aynı şekilde yufka açın ve diğer açtığınız yufkanın üzerine kapatıp, yine iç malzeme koyun.
Rulo şeklinde sardığınız yufkayı eşit olarak 6 parçaya kesin ve elinizle biraz uzatıp, her iki ucundan ters yönlere doğru döndererek simit şekli verin yada kendi etrafında döndürün.
Kalan tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın.
Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye açmaları dizin.

Toplam 18 adet açmamız oldu.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yarım saat tepside mayalandırın.

175-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen açmalarınızı sıcacık çay ve kahvaltılık eşliğinde afiyetle yeyin.

DİĞER HAMUR İŞİ TARİFLERİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

Categories: ÇÖREKLER, hamur isleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment