Home > Çay Saati, Benim Tariflerim, Pastalar > Balkabağı Pastası

Balkabağı Pastası

Malzemeler :

500 Gr Balkabağı

1 Su Bardağı Şeker

1 Su Bardağı Ceviz İçi

10 Adet Bebek Bisküvisi

3/4 Su Bardağı Süt

1 Paket (75 Gr) Krem Şanti

Üzeri için

Toz Antep Fıstığı

Hazırlanışı :

Balkabağımızın kabuğunu aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Çekirdek yatağının olduğu yumuşak dokuları da temizleyelim. bir tencereye kabaklarımızı yayarak yerleştirelim. Üzerine şekerimizi serpelim. Çok kısık ateşte şeker suyunu bırakıp tekrar çekip, balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirelim. Balkabağı piştikten sonra tencere dibinde kalan balkabağı şerbetini bir kaseye alarak ayıralım.

Mutfak robotumuza cevizlerimizi ve bisküvilerimizi koyalım ve çekerek inceltelim. Kabaklarımızı ilave ederek püre kıvamına getirelim. Sütümüzü bir kaba alarak krem şanti tozu ilave edelim ve 3-4 dakika kadar mikserle çırpalım. Hem şantiyi hem de kabak harcımızı buzdolabında 30 dk kadar dinlendirmeye bırakalım.

Kalıp olarak kullanacağımız bir kaba önce streç film serelim. Kabın kenar yüksekliğinin 1/3’ü kadar krem şantiyi düzgünce yayalım. Daha sonra kabı 1 saat kadar buzlukta bekletelim. Bu sürecin sonunda kabak harcımızı ekleyerek düzgünce yayalım. Pastamızı servise kadar buzdolabında tutalım.

Servis için düz ve geniş bir tabağa kalıbımızı ters çevirelim. Streçi aldıktan sonra ayırmış olduğumuz balkabağı şerbetini pastamızın üzerine gezdirelim. Toz antep fıstığı ile süsledikten sonra dilimleyip servis yapalım.

Dilerseniz fotoğraftaki gibi farklı şekilde de sunumunu yapabilirsiniz.

Püf Noktası :
  • Dilerseniz pastanızın üzerine karamel sos ya da pekmez kullanabilirsiniz.
  • Toz antep fıstığı yerine kırılmış ceviz içi ile de üzerini kaplayabilirsiniz.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment