Home > Uncategorized > Ayva Jölesi Tatlı Tarifi

Ayva Jölesi Tatlı Tarifi

<!–
google_ad_client = “pub-4516254422742674”;
//336×280, yemek.orta 08.01.2008
google_ad_slot = “8956479012”;
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//–>

google_protectAndRun(“ads_core.google_render_ad”, google_handleError, google_render_ad);
Malzemeler

 

  • 1 kilo ayva (veya) 4 adet iri ayva
  • 1 litre su

 Tarif Bilgileri 

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 5

Tarifi Yazdır

Yapılışı

 

İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım. Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor. Bu “pektin” meselesi mühim!

Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun. Sonra da, güzelce yıkayın. Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün.

Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor.

Önemli not:

Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr. limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 1.5 çorba kaşığı limon suyu koyun. Ve, kaynatın. Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz.

Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment