Home > Çay Saati, TATLILAR > Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası

Malzemeler :

2 Bardak Şeker

1 Bardak Süt

1/2 Bardak Tereyağı

1,5 Bardak İrmik

1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı

Tarçın

Hazırlanışı : 

Derin bir tencerede yağı eritin. İçine şekeri ve sütü ilave ederek ağır ateşte arada karıştırarak pişirin.

Geniş bir tencerede ise irmik ve çam fıstığını sürekli karıştırarak çok kısık ateşte kavurun. İrmikler açık kahverengi oluncaya kadar kavurma işlemine devam edin. İrmiklerin renginin çok geçmemesi gerekiyor.

Bu esnada diğer tencerede kaynamış olan süt, şeker ve yağ karışımınızı yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Tencerenizin ağzını kapatarak 15-20 dk en kısık ateşte pişirmeye bırakın. Bu sürecin sonunda kapağını açarak sütü tam olarak çektiğinden emin olun. Sütü tam olarak emdiğinde altını kapatarak 5-10 dk kadar dinlendirmeye bırakın.

Püf noktasındaki servis seçeneklerine bir göz atın.

Püf Noktası :
  • İrmik helvasının servisi için bir kase kullanarak kubbe şekli verebilirsiniz. Kasede sıkıştırdıktan sonra servis tabağınızıa ters çevirmeniz yeterli.
  • İrmik helvasını sıcak servis yaparken, yanına dondurma topları koymanızı tavsiye ederim.
  • Hem ceviz hem de badem, serviste süslemek için ideal olacaktır.
  • Üzerine tarçın serpmeden sakın servis yapmayın. Tarçın irmik helvasının olmazsa olmazıdır.

Categories: Çay Saati, TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment