Home > Ana Yemekler > ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Kerevizi pek sevmezdim,sevmezdim diyorum çünkü eskiden 🙂 2-3 yıldır portakal suyuyla pişiriyorum ve tadına doyamıyoruz.Kızım da itiraz etmeden yiyor.
.
2 adet büyük boy kereviz
2-3 adet patates
1 havuç
1 kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 portakal suyu
1/2 limon suyu
zeytinyağı
tuz
maydanoz
.
Kerevizler ve patatesler yıkanıp soyulur,küp küp doğranır. Havuç halka halka doğranır.Düdüklü tencereye zeytinyağı konup rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur.İçine kereviz,patates ve havuçlar ilave edilir. Portakal suyu ve limon suyu da eklendikten sonra 1 çay bardağı kadar su konup tuzu atılır.Tencerenin kapağı kapatılır,mandalı indirildikten sonra 10 dakika pişirilir.Ilındıktan sonra kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.

Advertisements
Categories: Ana Yemekler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: