Home > CORBALAR > Yöresel (k.maraş) tarhana çorbası

Yöresel (k.maraş) tarhana çorbası

MALZEMELER
2 Yemek tabağı yöresel maraş tarhanası
6 su bardağı su
2 adet sarımsak (isteğe göre)
2 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvı yağı
tuz
yarım su bardağı haşlanmış nohut(isteğe göre)

YAPILIŞI
            Evet arkadaşlar buda bizim yöreye ait tarhana çorbamız, üstte resimlerde tarhananın kıtır halini sonraki resimdede çorba halini görüyorsunuz.Şimdi yapılışını yazayım.

           Bir gün önceden tarhanalar su ile ıslatılmış olarak bırakılır sonra bir gün bekletilen tarhanaya 6 bardak su ilave edilip ocağa koyarız. Yarım saat kadar pişiririz pişirirken tuzumuzu koyarız yarım saatten sonra çorbayı çırparız sonra haşlanmış nohutları ilave edip bir taşım kaynatıktan sonra ocağı kapatırız.Diğer taraftan sarımsaklar dövülüp tavaya koyarız yağı ve naneyide koyduktan sonra kavrulur sıonra altını kapatıp pişen çorbanın üzerine koyarız ve servis ederiz

Advertisements
Categories: CORBALAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: