Home > Yöresel (K.maraş) yemekleri > Yöresel (k.maraş) kuzu mumbar tarifi

Yöresel (k.maraş) kuzu mumbar tarifi

Kuzu mumbar:

5 kişilik

Yarım kilo bulgur
5 adet çarliston biber
4 orta boy kuru soğan
Bir bağ maydanoz
Bir kaşık kırmızı biber
Bir kaşık reyhan
100 gr tereyağı
150 gr yağlı kuzu kıyma
5 adet kuzu mumbar

Yapılışı:
Kahramanmaraş’ta Teras Restoran’ın şefi Hasan Basri Kara Usta’nın tarifi:
Mumbar ters çevrilip tuzlu suyla iyice yıkanır.
Bütün malzemeler karıştırılarak (tereyağı hariç) oluşturulan harç temizlenen mumbarın içine doldurulur. Buraya dikkat: Mumbar önceden kaynamış suda pişirilir. Kaynamamış suyun içine atılırsa dağılma riski vardır. Kaynamış suyun içine biraz sirke ve tuz atılır, 30 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra tereyağında kavrularak servis edilir.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: