Home > Arkadaşlarımdan, Pastalar > YARIŞ PİSTİ PASTA

YARIŞ PİSTİ PASTA


Arkadaşım Gamze’yi tariflerinden tanıyorsunuz. Artık Gamze’nin de bir yemek bloğu var :Gatucilezzetleri.
Yukarıdaki pastayı oğlunun doğum günü için hazırlamış.Oldukça zahmetli bir o kadar da güzel bir pasta.Özellikle erkek çocuklarının çok hoşuna gideceğine eminim.Tarif Dr.Oetker’in sitesinden.Arkadaşıma ellerine sağlık diyip tarifi aynen aktarıyorum :
.
1 paket Dr.Oetker pandispanya un,
3 yumurta,
7-8 yemek kaşığı su
.
PUDİNG:
1 poşet Dr.Oetker kakaolu puding,
3 su bardağı süt
.
KREMA:
1 paket Dr.Oetker vanilinli pasta kreması,
50 gr yumuşak margarin,
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
.
ISLATMAK İÇİN:
1 çay bardağı vişne suyu
.
DOLGU:
1 çay bardağı fındık kırığı (ben damla çikolata kullandım),
1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
.
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı,
80 gr bitter çikolata.
.

Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın.Pişirme kağıdı serilmiş 2 adet 20 cm çapındaki kalıba paylaştırıp 170 derecede 25-30 dakika pişirin(kalıbım tek olduğu için ben ayrı ayrı pişirdim).Fırından çıkarıp soğutun.Pandispanyaları kalıptan ve pişirme kağıdından çıkartıp iki pandispanyayı yarış pisti şeklinde birleştirebilmek için kenarlerından birer parça keserek düzleştirin.Kestiğiniz parçaları elinizle ufalayın.Pandispanyaları enlemesine ikiye kesin,katları vişne suyu ile ıslatın.Pudingi 3 su bardağı sütle tarife göre pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ve margarinle (ben zeytinyağlı becel kullandım) 2-3 dakika çırpın.Pandispanyaların ilk katlarını,kesik kısımlarını birleştirerek servis tabağına yerleştirip üzerine pudingin yarısını yayın.Ufaladığınız pandispanyalar ile fındık kırıklarını ya da damla çikolataları serpip vişne tanelerini dizin.Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci katları kapatıp pasta kreması ile kaplayın.Pasta kreması ile pastanın üzerine yarış pistinin yolunu çizin,kalan pudingi mikser ile çırpın ve çizdiğiniz yol bölümüne yayın.Üzerine pasta kreması ile yol çizgilerini çizip pistin ortasına Antep fıstığı serpin.Pastanın kenarlarını süslemek için çikolatayı benmari yöntemi ile eritip yağlı kağıda serin ve buzdolabında bekletin.Daha sonra bir kalıp kullanarak (bardak ya da benim kullandığım gibi torpil kalıbı da olabilir) araba lastikleri hazırlayabilirsiniz.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: