Home > ürün, ürünleri, balık, balığı, deniz, tarfi, tarif, turna, yemek, yemek tarifi, ızgara > Turna Balığı Izgarası

Turna Balığı Izgarası

 
MALZEMELER

6 kişilik
1 kg turna balığı filetosu
1/2 su bardağı bira
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı acılı sos
çok acı kırmızı biber sosu
acısız kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada  ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: