Home > TATLILAR > Sütlac

Sütlac


Malzemeler;

2 litre süt ( %1,5 yagli olanlardan)

2 paket krema

2 cay bardagi pirinc

1 su bardagi seker

Yapilisi;

Sütü ve kremayi bir tencereye alip ocagin üzerine birakin.Pirincleri iyice yikayip tencereye ekleyin.Ara ara karistirarak pisirmeye baslayin.Kaynamaya basladiktan sonra ocagin altini biraz kisin ve bu sekilde 30-40 dakika kaynatin.

Sütlaciniz koyulasmaya baslayacaktir.Kivamini karistirdiginiz kasiga bulasan sütlactan anlayabilirsiniz.Kasiga bulasan sütlac kasiktan cok daha zor akiyorsa sütlaciniz kivamini bulmus demektir.

Ocaktan indirmeden hemen önce sekerini ekleyin,son bir kez daha karistirin ve ocagin altini kapatin.Sütlacinizi kaselere paylastirin,ilidiktan sonra buz dolabina kaldirin ve iyice sogutun….

Seker miktarini kendi agiz tadiniza göre ayarlayabilirsiniz.Isteginize göre azaltin veya cogaltin.Ama kesinlikle ocaktan inmeden hemen önce koyun sekeri.Isterseniz tarcin esliginde servis yapabilirsiniz…

Afiyet olsun…..

Advertisements
Categories: TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: