Home > Ana Yemekler > Soslu Makarna

Soslu Makarna

Malzemeler:
  • 1/2 kg  dana kuşbaşı
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızıbiber (Bağdat Baharat)
  • 1/2 paket Makarna
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Bir tencereye makarna için su konur.1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.Kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya süt ve makarna atılır.Pişmeye bırakılır.(Süt makarnaya harika bir lezzet veriyor )
Diğer taraftan sos malzemesi pişirilir.Bir tavaya dana kuşbaşı alır.Suyunu salıp tekrar çekene dek pişirilir.
Biberler küçük küçük doğanıp tavaya eklenir bir yemek kaşığı tereyağda eklenerek güzelce kavrulur.Üzerine soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler eklenir.1 diş sarımsak da eklenir ve 2 yemek kaşığı sıcak suda eklenerek pişmeye bırakılır.Etler kontrol edilir.Suyunu çekmesine rağmen pişmedi ise 2-3 yemek kaşığı yine sıcak su eklenir.Etler piştiği zaman tuz,karabiber ve toz kırmızı biber eklenerek sosun altı kapatılır.
Güzelce pişen makarna süzlür.Servis tabağına alınıp üzerine sos dökülür afiyetle yenir..
Advertisements
Categories: Ana Yemekler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: