Home > TATLILAR > ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

.
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1/2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı fındık kırığı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
~4 su bardağı un
.
Şerbet: .
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
.
üzerlerine:
fındık
.
Margarin, pudra şekeri, fındık kırığı,irmik, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. (un azar azar eklenir,gerekirse ilave edilir) Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine bastırılarak birer fındık konur.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Bu arada şerbet hazırlanır.Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu eklenir.Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Şekerpareler fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra (2-3 dakika) ılık şerbet üzerlerine gezdirilir.Dinlenmeye bırakılır.

Advertisements
Categories: TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: