Home > Ana Yemekler > Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli Tavuk Sarma

Malzemeler:
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet carliston biber
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Kekik (Bağdat Baharat
  • Karabiber (Bağdat Baharat)
  • 2 yemek kaşığı yağ
Yapılışı:
Patesler doğranıp 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırılır .Üzerine kekik eklenip harmanlanır.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve  jülyen olarak doğranmış kabak,kırmızıbiber ve carliston biber eklenir.Güzelce kavrulur.Üzerine baharatlarda eklenerek sotelenir.Tavuk göğüsleri et döveceği ile inceltilir.(yada ben gibi alırken kasabınıza güzelce inceltin.Ne kalın ne ince olacak )
Tavuk göğüslerine hazırladığımız harç eklenir ve rulo yapılır.Tutturmak içinde kürdan kullanılır.Ve fırına atılıp güzelce pişirilir.Pişen etleri çıkarıp dilimleyerek ve yanına garnitür olarak hazırladığımız patatesleri ekleyerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Advertisements
Categories: Ana Yemekler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: