Home > kofteler > Saçaklı patates köftesi tarifi

Saçaklı patates köftesi tarifi

MALZEMELER
5 adet orta boy patates
1 adet yumurta
100 gr. tulum peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1 ufak kase kadar tel şehriye
kızartmak için zeytinyağı
YAPILIŞI
Patatesleri bol suda  kapağı kapalı olarak haşlayın.Ilıdıktan sonra kabuklarını soyun ve derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla ezin.Peyniri rendeleyerek patateslere ekleyin.Yumurtayıda kırın.Tuzu karabiberi ekleyin tüm malzemeyi yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tel şehriyeye bulayın.Önce tüm topları hazırlayıp sonra şehriyeye bularsanız kolay olur kızdırılmış zeytinyağında güzelce kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın daha sonra başka bir havlu serdiğiniz servis kasesine alarak üzerlerine kürdan batırın sıcak servis yapın.

Advertisements
Categories: kofteler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: