Home > portakalli pilav > PORTAKALLI PILAV

PORTAKALLI PILAV

Malzeme: 2 su bardagi pirinc, 2 su bardagi portakal suyu, 1 su bardagi su, 2 portakal kabugu rendesi, 2 kasik tepeleme tereyagi, 1 yemek kasigi canola yagi, 1-2 tatli kasigi tuz.
Yapilisi:

  • Tereyag eritilir, sivi yag eklenir.
  • Uzerine yikanmis pirincler eklenir ve kisik ateste bir iki karistirilir.
  • Uzerine 2 su bardagi portakal suyu ve 1 su bardagi su eklenir.
  • 1-2 tatli kasigi tuz eklenir.
  • Tencerenin kapagi kapatilarak kisik ateste pisirilir.
  • Pismis pilavin uzerine portakal kabugu rendesi eklenir ve pilav karistirilir.
  • Uzerine temiz bir havlu ortulerek demlenmesi beklenir.
Categories: portakalli pilav
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: