Home > Kekler > Pandispanya

Pandispanya


Huysuz balık esinciğimin çok hoşuma giden bir lafı vardı annemin doğurmadığı kız kardeşim:)
evet benimde öyle kız kardeşimin kızı için ;kızımızı istemeye geleceklerdi:)ben de pasta hazırlayayım dedim,önce pandispanyanın tarifini yayımlayayım :)bu tarif sevgili yeşimin
içinde kullandığım unlar sinangilin unları süper bir pandispanya oldu 🙂 endişe ile başlamıştım
pandispanya hazırlığı için bütün kuralları uyguladım.Sinangil unlarından fındık aromalı ve limon aromalı unu kullandım her iki aromada hissediliyordu kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(unun içinde olduğu için kullanmadım)
2 su bardağı sinangil fındık aromalı un
1/2 su bardağı sinangil limon aromalı un
Hazırlanması:
yumurtalar ile şekeri krema oluncaya kadar çırpın daha sonra sıvıyağ,ılık su ilave edin.unlu bölümün hepsini bir tas içinde karıştırın ve iki defa eledikten sonra karışıma ilave edin kesinlikle metal kaşık kullanmayın ,kalıbınızın sadece alt bölümünü yağlayın hamurun yükselip kabarabilmesi için. Hazırlanmış karışımı kalıbınıza dökün.önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin, ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmayın.pişme kontrolünü yaptıktan sonra fırından alın .
kalıptan çıkarmak için acele etmeyin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkarıp bir tel üzerinde soğumaya bırakın.

Advertisements
Categories: Kekler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: