Home > TATLILAR > LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ

Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
kreması için
1 kilo süt
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ayrıca
100 gr tereyağ
pudra şekeri
nişasta
Yapılışı
Muhallebiyi pişirip soğutun. Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun, 40 beze yapın. Bezeleri birer birer nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açın. 10 taneyi birden açıp tepsiye alın. Üzerine tereyağ gezdirip ikinci katı koyun. Muhallebiyi dökün. Tekrar 10 taneyi birden açıp üzerine koyup tereyağla yağlayın. Dördüncü katıda koyup bol tereyağ dökün. Dilimleyip fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre şerbetleyipte tüketebilirsiniz.

Advertisements
Categories: TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: