Home > APARATİFLER, KAHVALTILIKLAR > Kaşarlı Sebzeli Krep

Kaşarlı Sebzeli Krep

MALZEMELER:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet carliston biber
  • Kaşar peyniri
Krep için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un
  • biraz sıvıyağ

YAPILIŞI:
Süt derin bir kaba konur.İçine yumurtalar kırılır ve bir çimdik tuz atıp biraz un katılır.Güzelce  çırpılır.
Kıvamı kek kıvamından biraz daha akışkan olacak şekilde ayarlanır.
Tavaya bir çay kaşığı kadar sıvıyağ koyulur.
Yarım kepçe krep dökülüp elinizle tavayı çevirerek her yana yayılmasını sağlanır.
(Ne kadar ince olursa o kadar iyi.)
Arkalı önlü pişirilir.Bir tabağa alınır.Krep Malzemesi bitene dek tavya önce bir damal yağ sonra yarm kepçe krep hamurundan dökülerek pişirilir.
Daha sonra 1 adet kabak,1 adet kırmızı biber ve carliston biberler jülyen olarak doğranır.(yani uzunlamasına ince ince doğranır.) Bir yemek kaşığı yağ ile tavada güzelce sotenir.
Hazırlanan içlerkreplere sarılarak rulo yapılır.Ruloların üzerine kaşar konulup kaşarlar eriyene dek fırında ısıtılır.Sıcak sıcak Tüketilir.Afiyet olsun…

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: