Karidesli Dil Balığı

MALZEMELER
http://yemekmerkezim.blogspot.com/
40 gr un
maydanoz http://yemekmerkezim.blogspot.com/
100 gr mantar
40 gr tereyağ
1/2 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuzhttp://yemekmerkezim.blogspot.com/

Yapılışı
http://yemekmerkezim.blogspot.com/
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını  tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle  balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar  birbirine yedirin, balık suyunu  ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.
http://yemekmerkezim.blogspot.com/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: