Karalahana Dolmasi Tarifi

karalahana dolması
Karalahana Dolması Yapımı
Malzemeler :

* 1 su b. pirinç
* yarım su b. bulgur
* 1 büyük soğan
* 150 gr. kavurma
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 çorba k. reyhan
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam nane
* 2 demet karalahana
*

tuz, karabiber
* sıvıyağ
* su

Hazırlanışı :

2 demet karalahanayı önceden haşlayın.Dolmanın iç harcı için 1 adet soğanı yemekik kesin.Soğanın üzerine tuz ilave edin.Üzerine ince kıyılmış maydanozu naneyi ilave edin.150 gr.kavurmayı küp olarak kesin.Karıştırma kabına kavurmayı ilave edin.

Üzerine sıvıyağ ilave edin.Üzerine 1 su bardağı pirinci,yarım su bardaı bulgur ve 1 çorba kaşığı reyhanı ilave edin ve dolma harcını karıştırın.Karalahanaların içine dolma harcını ilave edin ve sarın.Tencereye dolamları ilave edin.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: