Home > TATLILAR > Kadayifli Tavuk Gögsü

Kadayifli Tavuk Gögsü

Malzemeler;

Tavuk gögsü icin;

125 gram margarin

1 litre süt

4 Türk kahvesi fincanı un(yaklasik 150 gr)

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Bir kac parca damla sakizi

Kadayifli bölüm icin;

150 gr kadayıf

1/2 su bardagi tozşeker

1/2 su bardagi ceviz içi

2-3 yemek kasigi siviyag

Yapilisi;

Öncelikle kadayifi,sekeri ve siviyagi bir teflon tavaya alin ve ocagin üzerine koyun.Kadayiflar kizarana kadar sürekli karistirarak kavurun.Kizarmasina yakin cevizleride ekleyin ve bir kac dakikada cevizlerle birlikte kavurduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.

Tavuk gögsü icin vanilya haric bütün malzemeleri bir tencere alin,iyice cirptiktan sonra ocagin üzerine alin ve kaynayana kadar pisirin.

Kaynadiktan sonra ocaktan alin,icine vanilyayi ekleyin ve 5-10 dakika iyice cirpin.

Önceden hazirladiginiz kadayifli harcin yarisini kullanacaginiz tepsinin altina yayin.Üzerine tavuk gögsünün tamamini dökün.Kalan diger kadayifli harcida üzerine yayin ve sogumaya birakin.

Soguduktan sonrada 2-3 saat mutlaka buz dolabinda bekletin.Istediginiz gibi dilimleyip servis yapin.

Isterseniz kadayifli harci hazirlarken icine 1-2 yemek kasigi kakaoda ekleyebilirsiniz..

Afiyet olsun…

Advertisements
Categories: TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: