Home > Uncategorized > Hamsi Mantısı Oktay Ustadan

Hamsi Mantısı Oktay Ustadan

Oktay Ustadan değişik bir mantı tarifi…

Malzemeler :

1 kg. hamsi

1 tutam taze soğan

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 yeşil biber

1 kuru soğan

1 diş sarımsak

2 yumurta

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı söke un

Tuz

Karabiber

Yarım çay b. sıvıyağ

Hazırlanışı

Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın. İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın.

Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın. Fırın kabına dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b. kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin.
<!–
google_ad_client = “pub-0212732618285003”;
google_ad_host = “pub-1556223355139109”;
google_ad_host_channel=”00000″;
//336×280, oluşturulma 16.01.2008
google_ad_slot = “4466298506”;
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//–>

google_protectAndRun(“ads_core.google_render_ad”, google_handleError, google_render_ad);

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: