Home > TATLILAR > Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

Güllaç sevmeyen yoktur sanırım …
Benim asla hayır diyemeyeceğim tatlardan biridir..
Güllaç sadece ramazanda yenmez değilmi …..
Ayağım alçıda olduğu o kötü günlerde annem biraz moralim düzelsin diye bana hadi gel mutfaga dedi….
Sen söyle ben yapayım diyerek attık kendimizi mutfağa….
İnsanın o halde iken bile işe yaradığını bilmesi güzel  Allahım o kötü günleri bir daha yaşatmasın Kimseninde başına vermesin..
Neyse uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum …
Malzemeler:
  • 2,5 LT ılık süt
  • 3 su bardağı Şeker
  • 1 paket güllaç (YU-KA )
  • Nar Taneleri
  • Toz Antep Fıstığı

Yapılışı:
Süt ve şeker bir tencereye aktarılır. Süt ılık bir hal alıncaya kadar ocakta bekletilir.Birkaç defa karıştırırlır ki süt ile şeker bir birine kaynaşsın …
Ilıyan süt ocaktan alınır.Paketten güllaç yaprakları tek tek çıkarılır ve tepsiye dizilir .Her dizilen güllaç yapragına ılık sütten kepçe ile alınıp güzelce ıslatılır.6-7 kat yaptıktan sonra nar taneleri ve toz antep fıstığının bir kısmı eklenir .Tekrar güllaç yapragı konup ıslatılır .
Bu işlem Güllaçlar bitene dek yapılır kalan süt tepsiye dökülür.Kalan nar taneleri ve toz antep ile süslenir.
Serin yerde saklanarak tüketebilirsiniz .
Afiyet olsun….

Advertisements
Categories: TATLILAR
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: