Home > Sebze Yemekleri > Fırında enginar tarifi

Fırında enginar tarifi

Fırında enginar tarifi bu tarifi bebeğim dergisinden buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.Tarifimiz 4 kişiliktir.

MALZEMELER
4 adet enginar
taze limon suyu tuz
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı iyi doğranmış maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
60 gram jambon
1 adet soyulmuş ve iyi doğranmış domates
taze çekilmiş karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
Fırını 160 dercede ısıtın.Enginarları 1 çay kaşığı limon suyu eklenmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın.Ekmek kırıntısı,maydanoz,jambon,sarımsak ve domatesi birbirine karıştırıp tuz ve karabiber ile tatlandırın enginarlar pişince sudan alıp kağıt havlu üzerinde süzün kesik tarafları yukarıya bakacak şekilde fırın kabınıza yerleştirin.İç boşluğunu domates karışımı ile doldurup üzerine zeytinyağı serpiştirin fırın kabınızın üzerine su dökün alüminyum folyu ile kaplayıp 30 dakika fırında pişirin.

Advertisements
Categories: Sebze Yemekleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: