Home > Yöresel (Adana) yemekleri > Fellah köftesi yöresel(Adana)

Fellah köftesi yöresel(Adana)

Malzeme
Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Domates+ Biber salçası 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Un 1/2 su bardağı
Yumurta akı 1 adet
Sosu
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı
Sarımsak 5 diş
Biber Salçası 1 yemek kaşığı
Domates 1 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Maydanoz 1/2 demet
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Bulgur bir legene konur,üzerine, kimyon, pulbiber, salçalar ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak 1,5 su bardağı kaynamış su ile ıslatılıp 10 dakika kadar bekletilir. Yumuşayınca iyice yoğrulur. Un ve Yumurta akı ilave edilir,ele çok az soğuk su alınarak(ara sıra)ya da el soğuk suya ara ara batırılarak elastikbir yapıoluncaya kadar yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve ortası işaret parmağı ile hafif bastırılır. Dört buçuk su bardağı su kaynatılır, kalan tuz ve köfteler atılır.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alınır. Zeyinyağı, ezilmiş sarımsakla kavrulur. Biber salçası,rendelenmiş domates, tuz ilave edilerek karıştırılır ve köftelerin üzeirne dökülür. Yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozla süslenir. Turp, domates ve yeşil biber ile servsi yapılır.(K.K.Odabaşı)

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: