Home > Ana Yemekler > Etli Nohutlu Bulgur Pilavı

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı

Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerüni ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, aslında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek.
İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
Diğer özelliklerine gelince;

*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
Bu kadar besin değeri yüksek olan bulguru bende soframdan eksik etmiyorum .Bu bilgileri verdikten sonra dilerseniz yemeğimize geçelim

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı DURU Pilavlık Bulgur
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik TAMEK haşlanmış nohut
  • 100 gr dana Kuşbaşı  (et miktarını isterseniz arttırabilirsiniz.)
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karbiber (Bağdat Baharat)
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz ot baharatı
Yapılışı:
6 bardak su ile 100 gr dana kuşbaşı bir düdüklüye konularak 15 dk haşlanır.
3 yemek kaşığı yağ tavaya alınır.İnce ince kıyılmış kuru soğanlar eklenir pembeleşince yıkanmış bulgurlar eklenir.Biraz kavurduktan sonra haşlanmış nohutlar haşlanmış etler eklenir .
Haşladığımız etten 2 su bardağı kadar et suyu eklenir.Üzerine bulgurları geçecek kadar sıcak su eklenir.
Tuzu ve tuzotu eklenir. .(tuzot eklemek zorunda değilsiniz ben tadını sevdiğim için ekliyorum .)
Tavanın kapağı katılıp suyu çekene dek pişirilir.Servis ederken karabiber ile renklendirilir.
Benim eşim bulgur asla yemez ama bunu yedi düşünün artık ne kadar güzel olduğunu mutlaka deneyin derim .
Afiyet Olsun.
Advertisements
Categories: Ana Yemekler
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: