Home > elmali, hamur, tart > ELMALI TART

ELMALI TART

 

MALZEMELER

6.5 çorbakaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma

Krema için :

1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem  esansı
1/2 litre su

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Elmaları soyup,  dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha
sonra elmaları suya atarak  yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
 Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp  bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip,  badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40  dakika  kadar pişirin.

Advertisements
Categories: elmali, hamur, tart
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: