Home > makarnalar-pilavlar > Çilav tarifi (İran yemeği)

Çilav tarifi (İran yemeği)

MALZEMELER
1 Paket çilavlık pirinç
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır.Su kaynatılır.Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır.1- 2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır üzerine hafif kızdırılmış yağ ilave edilir 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.Ben bunu denemedim tadı hakkında bir fikrim yok arkadaşlar.

Advertisements
Categories: makarnalar-pilavlar
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: