Home > çerkez, et, tavuk, tavuğu, yemek, yemekleri > Çerkez Tavugu

Çerkez Tavugu

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
1 ince tavuk
1 bas sogan
1 bas havuç
3 su bardagi dolusu iç ceviz
3c büyük dilim bayat ekmek
Tuz-kirmizi biber
1-2 dis sarmisak

YAPILIŞ TARİFİ
Temizlenmis ve yikanmis tavugu dörde bölünmüs sogan, havuç ve
yeterince suyla birlikte atese koyun. Kaynamaya baslarken üzerindeki
köpügü alin. Bir kasik tuz katip kisik ateste yumusayana dek pisirin.
Atesten indirin ve ilimaya birakin.
Tavugu tencereden çikartin. Kemiklerini ve derisini ayirin. Etleri de iri
parçalara bölün.
Cevizleri bir kere et makinasinda çekin. Ekmeklerin kabuklarini çikartip
islatin ve suyunu sikarak azar azar çekilmis cevize katin. 1-2 dis dövülmüs
sarmisak, dilediginiz kadar kirmizibiber ve tuz koyun. Tekrar makineden
geçirin. Akan yaglari bir fincana toplayin.
Ceviz içine, azar azar tavuk suyunu katip tahta kasikla karistirin. Koyu bir
boza kivamina gelen salçanin yarisini tavuk etleriyle karistirin. Uzun bir
servis tabagina yerlestirin. Üzerini de kalan salçayla kapatin. Ceviz yagi
gezdirip maydanoz yapraklariyla süsleyin.

Advertisements
Categories: çerkez, et, tavuk, tavuğu, yemek, yemekleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: