Home > Uncategorized > BULGURLU BÖREK

BULGURLU BÖREK

MALZEMELER

hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane

HAZIRLANIŞI

Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın.  Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra  yumurta, margarin, su ve  tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve  eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız.  Önceden ısıtılmış 180 dereceli  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: