Bahar Otu

Önerilen hastalıklar: Karaciğere faydalıdır, vücut üzerindeki şişlere faydalıdır. Göğsü yumuşatıp, bedeni dengeli tutar. Ağrı kesici özelliği vardır.

Kullanım şekli ve dozu: Taze otun öz suyunu çıkarıp yumurta akıyla tadfiye ettikten sonra içine yeteri kadar şeker katılır. Bu karışım bir müddet kaynatılıp kullanılırsa, karaciğerde olan yaraları iyileştirir. Bahar otunun yaprakları dövülüp, vücuttaki şişliklerin üzerine ugulanır. Otun yaprağı salatası gibi yenilir. Çiçeği kaynatılıp içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: