Home > hamur işi > AY ÇÖREĞİ

AY ÇÖREĞİ

Pastanelerde satılan ay çöreklerini çok severim,bana okul günlerimi hatırlatır.Bu tarif eski günleri hatırlamak ve artan kek,kurabiye,bisküvileri değerlendirmek için bire bir 🙂

.
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
100 gr oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı instant maya
aldığı kadar un
.
İçi :
artan kurabiye,bisküvi,kek … (~10 dilim kek)
1 avuç kuru üzüm (ortadan 2’ye kesilmiş)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
ıslatmak için süt
1 yemek kaşığı kakao
.
üzerine
yumurta sarısı
fındık ya da ceviz kırığı
.
Hamur için gereken malzemeler yoğurulur ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç için tüm malzeme karıştırılır, yarım su bardağı kadar ılık süt ilave edilip hafif ele yapışan bir harç elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp oval olarak açılır,içine hazırlanan harçtan bir parça rulo şekli verilerek uzunlamasına konulur. Hamur rulo biçiminde sarılıp ay şekli verilir. Harcın ve hamurun aynı boyutta olmasına dikkat edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, fındık ya da ceviz kırığı serpilir,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Advertisements
Categories: hamur işi
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: